Om NSF

 Det hele startede efter en charterrejse til Gambia i marts 2008.

Jeg var kommet i kontakt med en privat familie, hvor der bl.a. boede en lille pige Deja på dengang 5 år. Deja gik ikke i skole, da familien ikke havde råd til, at betale hendes skoleudgifter. Da jeg spurgte ind til hvad det kostede, fandt jeg ud af at det kun kostede hvad der svarede til 350 Kr. for et helt skoleår. Dette beløb besluttede jeg mig efterfølgende for at betale og Deja blev derefter meldt ind på en Nursery School tæt ved familiens hjem.

Tibage i Danmark kunne jeg ikke slippe tanken om, at hvis det ikke kostede mere at hjælpe ét gambiansk barn i skole et helt år, hvor mange børn kunne så komme i skole, hvis flere gik sammen om at hjælpe ?!

Dette blev starten på Ngayen School Fund i Januar 2009, som startede med at samarbejde med et par skoler i landsbyen Ngayen Sanjal, beliggende inde i provinsen af Gambia - henholdsvis Ngayen Sanjal Lower Basic School og Ngayen Sanjal Upper Basic- og Senior Secondary School, som ligger lige ved siden af hinanden.

Fakta om Gambia

Gambia er det mindste land på det afrikanske fastland. Det er beliggende i Vest Afrika, omkranset af landet Senegal mod nord, øst og syd, og har en 80 km lang kystlinie til Atlanterhavet mod vest.

Gambia er en tidligere engelsk koloni som fik sin selvstændighed d. 18. Februar, 1965. Engelsk er derfor stadig det officielle sprog i Gambia, men befolkningen består af flere etniske grupper så som Mandinka, Fulani, Wolof, Serahuli, Serer, Manjago, osv.

Gambias hovederhverv er bl.a. landbrug og fiskeri, og i stor grad også turisme. Gambianerne kalder bl.a. deres land for "The Smiling Coast of Africa" og de er generelt et venligt og velkommende folkefærd.

  • Ditte Marie Gaye

    Project Manager

  • Saihou Gaye

    Project Coordinator

  • Pa Mod Gaye

    Project Assistant

En skøn video med musik og billeder fra Gambia